V Bratislave otvoria centrum riadenia nákladu pre letecké firmy

13.08.2015 Bratislava

Bratislava 13. augusta (TASR) - Britská spoločnosť Air Dispatch CLC sa chystá v januári 2016 otvoriť nové centralizované riadiace pracovisko v Bratislave. Bude to tretie centralizované centrum spoločnosti pre riadenie nákladu po expanzii v Prahe a vo Varšave.

"Tešíme sa na spustenie nového centra na Slovensku. V čase, keď sa medzinárodné letecké spoločnosti stále vo vyššej miere usilujú o outsourcing riadenia nákladu, je ten správny čas rozšíriť naše kapacity a investovať do nových prevádzok," uviedol dnes v stanovisku riaditeľ spoločnosti Air Dispatch CLC Nick Yeadon.

Spoločnosť aktuálne v centrách v Prahe a vo Varšave zamestnáva vyše 160 zamestnancov. Do konca roku 2016 chce vytvoriť spolu so slovenským centralizovaným pracoviskom 75 nových pracovných miest. Firma ale odhaduje, že v zamestnávaní kvalifikovaných pracovníkov je to len začiatok.

"Letecká preprava je rýchlo sa meniace odvetvie a nevidím dôvod, prečo by Slovensko nemalo byť v popredí technologického napredovania v leteckom priemysle," doplnil Yeadon. Bratislavský pracovný trh podľa jeho slov ponúka spoločnosti ideálnu kombináciu kvalifikovanej a veľmi zručnej pracovnej sily.

Firma zároveň oznámila, že už v súčasnosti začína obsadzovať prvé pozície v novom centralizovanom riadiacom pracovisku v Bratislave.

Air Dispatch CLC je poskytovateľom služieb riadenia nákladu, ročne vygeneruje vyše 650.000 výkazov o hmotnosti a rozložení nákladu lietadiel, ktoré doručí viac ako 300 letiskám na všetkých kontinentoch. Spoločnosť patrí do skupiny Chapman Freeborn, ktorá bola založená v roku 1973 v Spojenom kráľovstve.
 

Vyberte región